Τίτλος άρθρου: Πόρτο - Porto
Κυρίως κείμενο άρθρου:
Απεριτίφ Sandeman Ruby Porto. To 17o αιώνα, κάποιοι Βρετανοί έμποροι, για να συντηρήσουν το πορτογαλικό κρασί που μετέφεραν στην Βρετανία, του πρόσθεσαν μια ποσότητα από απόσταγμα σταφυλιού. Και έτσι, κατά τύχη, γεννήθηκε το porto. Στο Sandeman Ruby όμως, ένα πραγματικά κορυφαίο porto παγκόσμιας αναγνώρισης, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Απο το 1790, οι καλύτερες τοπικές ποικιλίες σταφυλιών αναμιγνύονται και παλαιώνονται για τουλάχιστον τρία χρόνια σε δρύινα βαρέλια, ώστε να προκύψει ένα πόρτο βαθυκόκκινο, φρουτώδες και φρέσκο. Συνοδεύει εξαιρετικά επιδόρπιο και τυρί, αλλά το απολαμβάνει κανείς ακόμα καλύτερα σκέτο, με πάγο ή σε παγωμένο σφηνάκι. Θα το αναγνωρίσετε σίγουρα απο τη μυστηριώδη σκιά του Don στο μπουκάλι, με τη χαρακτηριστική κάπα και το ισπανικό καπέλο. Εϊναι το δεύτερο πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο του Sandeman, μετά την ποιότητα του.
Απεριτίφ Taylors Fine Ruby Port. Το Ruby των Taylors θα μπορούσε να είναι το μοναδικό Ruby Port που θα σέρβιραν σχολεία του κρασιού ανά τον κόσμο, μιας και είναι ένα από τα καλύτερα και πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα του στυλ σε όλη την περιοχή. Επιλεγμένα κρασιά από μια σειρά εσοδειών, που το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι το πεντακάθαρο φρούτο, παλαιώνουν για τουλάχιστον δύο χρόνια στα κελάρια του οίκου πριν εμφιαλωθούν. Το Ruby όλων των Ruby.
Απεριτίφ Taylors Fine Tawny Port. Αν το Ruby κυνηγά το φρούτο, ένα Tawny που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να μην στοχεύει μόνο στο να δείξει πως είναι σχετικά ώριμο αλλά και φινετσάτο και πολύπλοκο. Οι Taylors τα καταφέρνουν εξαιρετικά με το Fine Tawny τους, που δεν είναι Fine μόνο σε αυτό που γράφει η ετικέτα αλλά και σε αυτό που δοκιμάζουμε στο ποτήρι μας. Φινετσάτο, πολυδιάστατο και υπέροχα ισορροπημένο.

